“Volem que s’entengui l’emprenedoria com una sortida professional”
Transcripció de l’entrevista realitzada el dilluns 20 de gener a Pedro Gómez, president de l’ASEITEC, en el programa d’Onda Cero ‘Balanç’ dirigit per Víctor Bottini, amb motiu de la signatura del conveni amb la Cecot i La Salle.
Dilluns, 20 de gener a Onda Cero
Entrevista emprenedoria
Víctor Bottini (VB)- Difondre els valors de l’emprenedoria empresarial i apropar la formació en l’àmbit tecnològic a les petites i mitjanes empreses, aquest és l’objectiu del conveni signat per la patronal Cecot, La Salle Universitat Ramon Llull i l’Associació d’Empreses Informàtiques i Tecnologies de la Comunicació de Catalunya (ASEITEC). Per conèixer més detalls d’aquest conveni parlem amb Pedro Gómez, president de l’ASEITEC.
El conveni que ha signat l’ASEITEC amb La Salle i Cecot vol potenciar la cultura empresarial i també la tecnologia i la innovació. A qui va dirigit aquest acord, als estudiants, als empresaris, a tots dos?
Pedro Gómez (PG) – El conveni es configura dins del que entenem relacions universitat/empresa. La Salle és una institució de coneixement i d’innovació de llarga trajectòria que impulsa la creació de talent i que és un referent al nostre país. L’ASEITEC agrupa empreses del sector TIC i el seu objectiu és fer d’enllaç entre l’economia TIC i la societat. L’ASEITEC treballa per ser un interlocutor amb els mercats, intervenir en la seva regulació, fer d’enllaç amb l’administració, fomentar l’emprenedoria i la formació per aconseguir un sector molt més competitiu.
I en aquest sentit, un dels objectius del conveni que hem signat és el d’explicar la nostra activitat com empresaris. Per crear una empresa cal disposar d’empresaris, però el fet de ser empresari no sempre ha tingut la millor difusió entre les vocacions. Sovint s’ha creat una imatge que avui creiem que és antiga.
VB – És una de les claus de la emprenedoria el fet que la universitat i la empresa caminin juntes?
PG – Sí, ara el que cal és posar-se a treballar. Empresa i universitat hem d’anar plegats, no hi ha cap més remei. És per aquesta raó que nosaltres ens hem apropat a La Salle. Cal trobar mecanismes que ens permetin fer difusió de la figura de l’emprenedor, figura apassionada, figura inquieta que pot aportar molt a la societat i crear valor en tant en quant la societat necessita de les empreses. Però per aconseguir això cal una actitud molt més proactiva de la que hem tingut fins ara.
VB – Heu començat la difusió d’aquest projecte?
PG – En aquests moments treballem en la concreció de les accions a realitzar. Estem celebrant reunions conjuntes per concretar el desplegament del conveni.
VB – Quines accions es duran a terme?
PG – La Salle és una plataforma important de trobades, de fòrums de participació i és en aquest àmbit on nosaltres intervindrem. Celebrarem conferències, aportarem documentació i intentarem participar en algun consell assessor per tal d’analitzar necessitats formatives i per posar de manifest els valors de l’emprenedoria. Volem tractar el tema de l’emprenedoria com a sortida professional. Des de la Salle Technova ja s’està treballant en aquesta línia i el que és important és que totes dues institucions tenim preocupacions comunes respecte la innovació, la ciència i la tecnologia. No podem oblidar que la mateixa comunitat europea ha manifestat que en els propers anys Europa necessitarà 700.000 tecnòlegs i nosaltres hem de treballar per aconseguir-ho.
VB – Què diries que ha de tenir un emprenedor del sector informàtic per triomfar?
PG – Jo no crec que hi hagi un tret diferenciador entre un emprenedor del nostre sector amb els d’altres sectors. Com ja he dit, un emprenedor és una persona apassionada i inquieta que vol oferir un producte o un servei i que per caminar necessita flux econòmic. És cert que el món de les tecnologies ha anat molt de la ma amb la de l’emprenedor. La Internet que es desplegarà en els propers anys, el BIG DATA … proporcionarà una quantitat de servei que provocarà un tsunami i això farà que les tecnologies estiguin en molts dels projectes emprenedors.
VB – Per tant, l’objectiu final és aconseguir que més gent s’apunti a crear negocis en el sector de la informàtica i les noves tecnologies, no?
PG – Evidentment. Fins ara potser no hem sabut transmetre amb passió les oportunitats que s’obren al voltant de les tecnologies i volem treballar per canviar aquesta dinàmica i aconseguir més emprenedors en aquest sector.
Podeu seguir l’entrevista completa prement a sobre de la següent imatge (avançar fins el minut 00:52:47)
- On 21 gener, 2014