Oportunitats de la Indústria 4.0 a Catalunya
En el marc de l’Any de la Indústria 4.0, l’ASEITEC i ENGINYERS BCN presenten la Taula de Debat: Oportunitats de la Indústria 4.0 a Catalunya.
La fabrica del Futur El sector s’enfronta a un nou paradigma de factoria en què la digitalització i el canvi cultural de l’organització serà clau per garantir la seva competitivitat.
Jordi Raubert, membre de la Junta de l’ASEITEC, i co-presentador de l’acte, està convençut que “la revolució de la Indústria 4.0 ha vingut per quedar-s’hi. La que anomenem la 4t Revolució Industrial canviarà la manera de gestionar la fàbrica”.
“La Indústria 4.0” – explica Raubert- “va començar als Estats Units ja fa més de 10 anys i a Europa aquesta tendència la lidera Alemanya que és qui impulsa el concepte Indústria 4.0. A Catalunya, s’ha posat l’horitzó en el 2020 i s’han iniciat polítiques de recuperació per assolir que el PIB industrial sigui del 25%”. Raubert creu que l’administració ha de ser la tractora de tot aquest procés i ha de facilitar i promoure la col·laboració entre empreses.
Raubert també incideix en els futurs professionals. “Canviarà el perfil de les persones que treballen a l’empresa. La 4t Revolució Industrial exigirà que els treballadors s’adaptin a un nou mercat de treball i, en aquest sentit, la formació és bàsica perquè Catalunya pugui competir a Europa”.
La taula de debat del dia 25, serà el primer de molts actes que se celebraran al llarg del 2016 i que reuniran a representants de l’Administració, de Centres de Transferència de Tecnologia i Empreses amb l’objectiu de conèixer situació i oportunitats a Catalunya en relació amb el que ja es coneix com Indústria 4.0.
Presentació de l’acte
A càrrec de Jordi Raubert membre de l’ASEITEC i de Pere Rodríguez, enginyer tècnic industrial i Coordinador de l’Any de la Indústria 4.0.-ENGENYERS-BCN.
Moderació
A càrrec de Jordi Ayza, Professor de l’Escola Superior Politècnica de Mataró TecnoCampus i membre del Consell Assessor de la Revista Automática e Instrumentación.
Participants:
En el debat, es tractarà sobre:A.- Possibilitats i reptes de la digitalització de l’empresa industrial
· La perspectiva d’una empresa que ofereix solucions, amb Carles Cosials, Business Consultant ALM a Integral PLM Experts.
· La perspectiva d’una empresa que s’ho creu i aplica solucions, amb Pere Girbau, Conseller Delegat de Girbau S.A. Grup, i President del Clúster de Fabricants de Bens d’Equip CEQUIP.
· Resposta preguntes del moderador.
B.- Oportunitats que ofereix el Suport de les Administracions
· Eines i suport que ofereixen iDigital i SmartCat, amb Daniel Marco, Director de iDigital i de SmartCat. Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Generalitat de Catalunya.
· Programes de desenvolupament de Industria 4.0 des de la Direcció General d’’Industria de la Generalitat, amb Joan Miquel Hernández, cap de l’Àrea de Desenvolupament Empresarial, Direcció General d’Indústria. Generalitat de Catalunya.
· Resposta a preguntes del moderador.
C.- Xarxes de suport i paper dels centres tecnològics
· El paper dels centres tecnològics Josep Lluís Checa, Director General Adjunt de LEITAT. Leitat Commissioner for Digital Development. Gerente Centro Excelencia Nanotecnología Leitat Chile
· Xarxes de col·laboració i suport. L’experiència de les comunitats RIS3CAT amb Joan Guasch, Director de Programes Públics i Coordinador de la Comunitat RIS3CAT de Fabricació Avançada d’EURECAT.
· Resposta a preguntes del moderador.
D.- Preguntes i aclariments del públic moderades per Jordi Ayza
Data i lloc de celebració
25 de gener de 2016, a les 18.30 h.
Sala d’actes de la seu del Col·legi d’Enginyers
Consell de Cent, 365
08009 Barcelona
Tel. 934 96 14 20
Fax. 932 15 20 81
- On 8 gener, 2016