19 de maig – Sistemes Ciberfísics. Internet de les coses
En el marc de l’Any de la Indústria 4.0, ENGINYERS BCN presenta el Debat Tècnic: Sistemes Ciberfísics. Internet de les coses, organitzat amb i2CAT.
Presentació de l’acte a càrrec de Pere Rodríguez, Coordinador de l’Any de la Indústria 4.0
Moderació de l’acte a càrrec de Pedro Gómez, President d’Aseitec.
Primera ponència
Introducció Tecnològica als CPS i l’IoT
La Internet de les Coses o els Cyber Physical System són conceptes dels que es parla molt i que per altre banda es presten a confusió. L’objectiu d’aquesta ponència és poder explicar que són aquests conceptes i com els podem fer servir. En primer lloc es donaran els principis bàsics teòrics, com es relacionen la IoT i els CPS, en segon lloc es presentaran exemples del seu ús i per acabar es comentarà el potencial d’aquestes tecnologies i com evolucionaran en el futur. A càrrec de Josep Paradells, Director de l’i2CAT.
Segona ponència
Presentació de la IoT Catalan Aliance
La revolució digital ha transformat la nostra vida, la nostra feina, i està transformant la nostra indústria i els nostres serveis. Estem vivint un moment històric i com a comunitat ens hem d’organitzar per a poder treure’n el màxim profit, aquesta és la intenció de la IoT Catalan Alliance. A càrrec de Rosa Paradell, Directora de la Innovation Business Unit Smart Cities and IoT de l’i2CAT.
Tercera ponència
IT i OT tenen un futur junts?
Les tecnologies IT estan entrant al món OT, per a treure el màxim profit de la convergència entre aquests dos entorns, hem d’entendre els diferents reptes als que aquestes tecnologies han afrontat històricament. Veurem també alguns exemples pràctics dels beneficis d’aquesta convergència. A càrrec de Jaume Rey, CEO de M2M Cloud Factory.
Quarta ponència
IoT Manufacturing. Com convertir dades de producció en marge de benefici
Coneix com les dades de producció recollides en temps real a planta, arriben a ser panells de decisió que permeten als caps de planta, equips de qualitat, mantenidors, directius i fabricants de maquinària (OEM) millorar els seus processos, ser més eficients, reduir costos, obrir noves vies d’ingressos i acabar sent més competitius en una indústria cada cop més globalitzada. Repassarem casos d’èxit aconseguits al llarg de 6 anys d’experiència i veurem l’evolució d’aquest tipus de solucions cap a la Indústria 4.0. A càrrec de Francesc Rodon, CEO de InnovaIT i Narian.
Cinquena ponència
Aplicació de la Indústria 4.0: la ubicació en temps real i d’alta precisió de treballadors, màquines i actius dins d’una planta
Mitjançant una demo pràctica i casos reals, veurem exemples d’Indústria 4.0 relacionats amb la ubicació i tracking de persones i actius indoor, que ens permetran ubicar en temps real palets o contenidors dins una planta, protegir treballadors remotament i veure en pantalla on són cadascun, o validar automàticament que la càrrega adequada entra en el camí correctament, entre altres. Totes les accions automatitzades, són preses a partir dels paràmetres rellevants que estan capturats directament dels actius i els treballadors dins una fàbrica o magatzem. A càrrec de Fran Pinyol, Director de Tracktio.
Presentació a càrrec de Pere Rodríguez, Coordinador de l’Any de la Indústria 4.0.
Moderació a càrrec de Pedro Gómez, President d’Aseitec
Ponents:
Josep Paradells, Director de l’i2CAT.
Rosa Paradell, Directora de la Innovation Business Unit Smart Cities and IoT de l’i2CAT.
Francesc Rodon, CEO de InnovaIT i Narian.
Jaume Rey, CEO de M2M Cloud Factory.
Fran Pinyol, Director de Tracktio.
Dates i horaris:
19 de maig de 2016, a les 10 h
De 10 a 13 h.
Lloc
Sala d’actes de la seu col·legial, Consell de Cent, 365, 08009 Barcelona
- On 1 maig, 2016