Polítiques Digitals enceta la consulta pública dels ajuts per a projectes en tecnologies digitals avançades
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha estat el primer de presentar els reptes que podrien ser solucionats amb el Programa de recerca i innovació en Tecnologies Digitals Avançades que impulsa el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, a través de l’estratègia SmartCat.
En concret, quatre departaments – també s’hi sumen Agricultura, Interior i el propi de Polítiques Digitals – presentaran els seus reptes per tal d’obrir la consulta pública que ha de servir per acabar de definir les bases de la convocatòria d’ajuts amb cofinançament provinent dels Fons FEDER.
En concret, Territori i Sostenibilitat ha presentat quatre reptes a consulta pública: Plataforma de predicció territorial, Carretes proveïdores d’energia, Bus autònom a l’alta muntanya i Traçabilitat i circularitat dels aparells elèctrics i electrònics i els seus residus.
D’aquesta manera, aquelles empreses i centres tecnològics que vulguin optar a aquests ajuts, poden valorar la viabilitat dels projectes.
Passat l’estiu, els departaments que encara no ho han fet presentaran els seus reptes. D’aquesta manera, les aportacions més valuoses també s’incorporaran a les bases definitives de la convocatòria.
La voluntat del Govern de la Generalitat és que aquests ajuts impulsin i coordinin els diversos agents de recerca i innovació TIC que hi ha a Catalunya per convertir el país en un hub europeu i global en tecnologies digitals.
Aquest programa preveu que es desenvolupin projectes d’R+D+i en tecnologies com el 5G, l’internet de les coses, la intel·ligència artificial, la visió per computador, el blockchain o les tecnologies quàntiques, entre d’altres, per resoldre reptes de país.
Aquest programa s’emmarca en les estratègies SmartCat i RIS3CAT i té un pressupost de deu milions d’euros procedents del Programa Operatiu FEDER de Catalunya en el període 2018-2020.
- On 13 juliol, 2018