Pedro Gómez assisteix a una trobada amb el Ministre Álvaro Nadal en el Mobile World Congress
La Internet de les Coses i l’Agenda digital ha centrat el tema de la trobada. Durant la seva visita al Mobile World Congress el ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital ha alertat que la licitació de la banda 5G no ha de realitzar-se “massa aviat ni massa tard”.
El president de l’ASEITEC, Pedro Gómez, ha assistit en representació de la Conetic a una trobada organitzada pel Ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital al pavelló d’Espanya instal·lat en el Mobile World Congress.
Durant la segona jornada de Congrés, el ministre Nadal s’ha reunit amb representants d’empreses, associacions i institucions catalanes per intercanviar impressions sobre l’agenda digital i altres projectes impulsats en el marc de la Societat de la Informació. El ministre també ha recollit les inquietuds dels assistents sobre l’aplicació de la tecnologia en els diferents sectors de l’economia, la salut, la indústria i l’administració pública.
Álvaro Nadal, ministre d’Energia, Turisme
i Agenda Digital, i Pedro Gómez, president de l’Aseitec
Nadal no fixa una data per al 5G a Espanya
En una altre ordre de coses i durant la seva visita al Mobile world Congress el ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital ha alertat que la licitació de la banda 5G no ha de realitzar-se “massa aviat ni massa tard”.
Álvaro Nadal, ha descartat posar-li data a concreta a la disponibilitat de l’anomenat segon dividend digital, és a dir, a la banda de freqüències dels 700 megahertzs (MHz) que actualment està parcialment ocupada per canals de televisió de la TDT, però ha advertit que tan dolent és fer-ho “massa aviat” com “massa tard”.
Aquesta banda de freqüències serà una de les més importants per a l’arribada de la tecnologia 5G, el nou estàndard d’Internet mòbil, que promet velocitats deu vegades més altes que les actuals. Licitar la banda de 700 MHz “massa aviat suposaria treure recursos als operadors i massa tard seria retardar el país”, ha dit Nadal en una compareixença de premsa en el marc del Congrés Mundial de Mòbils (MWC) a Barcelona.
L’ús d’aquesta banda de freqüències per a les telecomunicacions mòbils ja ha estat decidida per organismes internacionals i la Unió Europea. En aquest sentit, Espanya ha de prendre la decisió de si s’uneix als països pioners, els que van a licitar les freqüències en 2018, o si pren el calendari més conservador que permet retardar el lliurament del segon dividend digital fins 2022 com a màxim.
Segons informa el diari Expansión, la indústria de la televisió privada i especialment Atresmedia i Mediaset, que tenen una gran capacitat d’influència política, porten temps pressionant el Govern perquè aquestes freqüències es lliurin a les operadores de telecomunicacions a la data més tardana possible, per poder seguir gaudint dels canals de TV que ara emeten en aquest espectre. A més, la seva posada a disposició de les operadores suposaria una nova resintonització de la TDT, el que sempre és un procés traumàtic en què les televisions poden perdre audiència.
Pel que fa a la data de lliurament de les freqüències, el ministre ha assenyalat que “l’important és encertar”. Nadal ha insistit que “no hi ha una decisió presa i no es pot fer cap anunci”, i alhora ha destacat que gairebé cap país ha definit la data de disponibilitat perquè “encara ningú diu que això està prou madur”.
- On 28 febrer, 2017