Oberta la consulta pública prèvia per reformar l’ACTIC
La Direcció General de Societat Digital del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública ha obert la consulta pública prèvia a la reforma de la regulació de l’Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (ACTIC). Aquesta iniciativa derogaria el Decret 89/2009, de 9 de juny, que seria substituït per nou decret.
Fins al 20 de març, els ciutadans i els grups específics als quals s’adreça aquesta proposta poden fer les seves aportacions, i des del 21 de març fins al 20 de maig, es farà una anàlisi conjunta de les aportacions rebudes i es valorarà la seva incorporació en la norma a desenvolupar.
Fins ara, el Decret del 2009, regula els elements essencials de l’ACTIC, que permet a qualsevol ciutadà tenir un document que acredita les seves competències TIC a empreses, entitats i administracions. L’experiència que s’ha anat acumulant ha mostrat que cal modificar alguns elements d’estructuració dels continguts per fer-los amb més claredat. A més, el nou text permetrà tenir major claredat i seguretat jurídica en l’aplicació de la norma.
Els principals objectius de la iniciativa són els següents:
- Afavorir la racionalització i la simplificació administratives.
- Posar al dia el model d’acreditació i permetre que aquesta actualització sigui contínua i àgil, per poder respondre adequadament a l’evolució de les TIC i dels marcs de referència internacionals relatius a les competències digitals.
- Adaptar-se a les necessitats socials.
- Millorar la qualitat de la normativa vigent.
Per aquest motiu, la Direcció General de Societat Digital del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública està interessada en rebre aportacions sobre els aspectes següents:
- La configuració del procediment de revisió i actualització de continguts.
- La composició del Consell Rector.
- La composició de la Comissió Assessora.
- Els requisits per tenir la condició de centre col·laborador.
- Les obligacions dels centres col·laboradors.
Finalment, la iniciativa té com a objectiu donar resposta a aquestes tres preguntes:
- Consideres que s’ha descrit adequadament el problema? Hi ha aspectes que no s’han tingut en compte i que haurien de ser valorats per l’Administració de la Generalitat de Catalunya? Hi ha altres efectes negatius o positius derivats del marc normatiu vigent que s’estiguin produint actualment que no s’han posat en relleu a la documentació? (p.ex., que no s’hagin identificat adequadament els afectats, no s’hagin tingut en compte determinades causes del problema, etc…).
- S’haurien de preveure altres objectius diferents?
- Cal considerar altres alternatives a les proposades? Hi ha efectes de les alternatives esmentades que no s’hagin tingut en compte i que siguin rellevants?
Per fer arribar les aportacions, cal estar donat d’alta al portal de Participació Ciutadana i accedir en aquest enllaç.
- On 21 febrer, 2019