L’informe trimestral de ciberseguretat del CESICAT se centra en el nou RGPD i la ciberseguretat
El document assenyala que les administracions públiques treballen en la lluita contra les ‘fake news’ i en evitar fraus relacionats amb les criptomonedes.
El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) ha publicat l’informe de tendències en ciberseguretat referent al segon trimestre d’aquest 2018. Aquest document llista les principals amenaces que hi ha a la xarxa en l’àmbit tant nacional com internacional.
En concret, aquesta edició de l’informe se centra especialment en les conseqüències de l’aplicació de nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), especialment en aquelles empreses que no han pogut encarar aquest canvi. A més, destaca que grans multinacionals com Facebook o Google ja estan sent investigats.
Per altra banda, el document se centra en el gran creixement que ha experimentat la mineria il·legal de criptomonedes o cryptojacking . Per fer-ho, els criminals aprofiten la navegació web dels usuaris per fer servir els recursos d’aquests ordinadors en el procés de mineria de les criptomonedes. En aquest sentit, també es destaquen els fraus en la recaptació inicial de criptomonedes (ICO).
El CESICAT indica que les diverses administracions públiques estan fent avanços per millorar la ciberseguretat a nivell mundial, especialment pel que fa a la difusió de les fake news i als fraus relacionats amb les criptomonedes . En paral·lel, el sector privat també s’ha mobilitzat i l’informe destaca l’acord Cybersecurity Tech, que agrupa una trentena de gegants tecnològics i algunes de les principals operadores de telecomunicacions.
Per últim, el text també destaca el creixement de la difusió de programari maliciós i la denegació de serveis intencionats. Sobre aquest darrer punt, es subratlla l’actuació de l’Europol contra el portal WebStresser, un dels principals responsables d’atacs DDoS a nivell mundial.
Documents relacionats: informe de tendències en ciberseguretat
- On 10 agost, 2018