Les pimes, principals impulsores de la creixent demanda de robots col·laboratius
Durant dècades els robots han estat sinònim d’automatització a gran escala, en fàbriques i armadores, però aquesta indústria s’està movent als negocis més petits, amb el maneig d’articles de menor grandària i lleugeresa. Al contrari del que es pogués pensar, són les pimes les que estan impulsant la creixent demanda de robots col·laboratius que proporcionen solucions per a una fabricació més flexible. Aquesta és la principal tesi defensada per Carles Soler, Director de Casiopea Robotics i President de la Fundació educaBOT, en el marc de la xerrada celebrada aquest matí a la CECOT.
Organitzada per l’ASEITEC sota el títol “La robòtica a l’abast de totes les empreses”, l’acte ha comptat amb la presencia d’un grup empresaris interessats en la nova robòtica i com aquesta pot implementar-se a les empreses per augmentar el valor dels seus processos productius.
“Tenir un robot com a nou company de feina ja es possible i cada cop serà més habitual”. Per a Carles Soler, la robòtica col·laborativa facilita l’adopció de l’automatització a indrets impensables fins ara. I en aquest sentit, i contràriament al que pogués pensar-se, són les pimes les que estan impulsant la creixent demanda de robots col·laboratius que proporcionen solucions per a una fabricació més flexible.
Soler ha explicat que durant dècades els robots han estat sinònim d’automatització a gran escala, en fàbriques i armadores, però aquesta indústria, ha concretat, “s’està movent als negocis més petits, amb el maneig d’articles de menor grandària i lleugeresa”. Per Carles Soler, les propostes de la robòtica col·laborativa s’ajusten a la factura de les pimes, que necessiten de sistemes que es puguin programar de forma senzilla i ràpida i que suporti múltiples tipus de tasques automatitzades. Per aquesta raó, ha afegit, “els robots col·laboratius, es caracteritzen per ser lleugers, flexibles i fàcils d’instal·lar. Estan dissenyats especialment per interactuar amb humans en un espai de treball compartit sense necessitat d’instal·lar tanques de seguretat”.
En aquests moments, tal i com ha explicat Carles Soler, els robots col·laboratius estan implantats en sectors de la indústria on es realitzen principalment treballs de pintura, acoblament, inspecció, soldadura, qualitat i pick and place (recollir i col·locar).
També et pot interessar: entrevista a Carles Soler “Robòtica i pime no és futur, és una realitat”
- On 3 maig, 2018