L’ASEITEC reivindica el paper de les pimes tecnològiques en la transformació digital del pais
L’ASEITEC se suma a la reivindicació de CONETIC per reclamar que el govern espanyol compti amb les empreses TIC per a la gestió dels Fons NextGeneration
La Confederació Espanyola d’Empreses de Tecnologies de la Informació, Comunicació i Electrònica (CONETIC), de la qual forma part l’ASEITEC, va presentar ahir dijous a Lleó el seu manifest en què reivindica el paper del sector a la transformació digital de país. Per això, va oferir la capil·laritat de les pimes perquè actuïn com a agents clau en la identificació de projectes, capaços de conduir a les petites empreses en el procés de digitalització.
“Ens comprometem a que la transformació digital no es trivialitzi i es difongui com un coneixement transversal que si requereix de l’especialització i experiència dels i les professionals de les pimes que ja conceptualitzen i implementen les solucions tecnològiques en els diferents sectors de l’economia”, indica el manifest.
A més, el sector reclama el paper diferenciador de les associacions TIC, com facilitadors digitals, i el de les empreses tecnològiques com digitalitzadors. Tots dos rols estan diferenciats, i són imprescindibles en les iniciatives de transformació digital que promouen, indiquen.
Les empreses del sector TIC consideren que no es poden tenir uns plans d’actuació per a la digitalització i que no es compti ni amb el sector tecnològic ni amb els experts i les expertes que tenen el coneixement i la capacitat de fer-ho possible. Tomàs Castro, president de la Conetic, afirma que “les manifestacions d’interès no sabem a on condueixen, els consells consultius serveixen per presentar les propostes elaborades des de l’Administració però no serveixen al propòsit amb què es van convocar: la participació activa dels agents econòmics i socials rellevants en la matèria que ajudin a la definició de l’estratègia per a la Transformació Digital”.
Els fons NextGenerationEU
Els fons NextGenerationEU són una bona notícia per al conjunt de l’estat espanyol, i brinden l’oportunitat d’impulsar aquest procés de digitalització, destaca el manifest, que assegura que això requereix de l’articulació d’una complicitat públic-privada per atendre les pimes, i que a més compti amb les pròpies pimes tecnològiques com a aliat clau i facilitador d’aquesta transició. Aquesta tasca no es pot delegar a les grans multinacionals tecnològiques, afegeix.
A més, indica que la rellevància del procés de transformació digital que Espanya ha d’afrontar des de la indústria, els serveis, el sector públic i la societat en general per convertir-se en un ecosistema digital madur és tant inqüestionable com el paper que el sector tecnològic ha d’assumir en aquest procés.
Finalment, el text destaca que uneix el coneixement i l’experiència contrastada per facilitar aquesta transició de l’economia tradicional a l’economia digital de les entitats, i de les persones que les integren, per a una transició ràpida i sostenible.
Aquí pots llegir el manifest complet
- On 8 juliol, 2021