L’ASEITEC presenta una “manifestació d’interès” als fons europeus per a la transformació digital i ecològica Digital Toolkit
L’ASEITEC ha presentat una manifestació d’interès (MDI) al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Programa Digital Toolkit derivat de les ajudes excepcionals de la Unió Europea per reactivar l’economia després de la pandèmia. El programa Digital Toolkit preveu ajudes econòmiques per a la digitalització de pimes i autònoms.
Els fons del Next Generation EU van dirigits a empreses amb capacitat de presentar projectes d’alt valor transformador, i, en aquesta línia, l’ASEITEC proposa definir mecanismes perquè entitats multisectorials com la CECOT disposin de recursos per dur a terme assessorament a pimes i autònoms per a la seva digitalització. Els recursos sol·licitats es concreten en la creació d’un equip d’assessors que acompanyaran les empreses en el diagnòstic i desenvolupament de plans d’acció. En aquest marc, l’ASEITEC facilitarà un pull de proveïdors i solucions tecnològiques per donar resposta a les necessitats identificades.
L’MDI presentat proposa la creació de Bons per a tecnologies digitals que permetin la millora de productes, serveis o processos de la pime. Els Bons inclourien el diagnòstic d’oportunitats de millora, amb la incorporació de noves tecnologies digitals, la compra de programes i serveis d’implantació i d’integració de tecnologies digitals o d’accés a infraestructures tecnològiques (IT i OT). També admetrien l’evolució i/o ampliacions del programari ja existent a l’empresa.
Tal i com explica el president de l’ASEITEC, Pedro Gómez, “l’acció coordinada dels agents facilitadors és crucial per complir amb l’objectiu de digitalització de pimes i autònoms, en aquest sentit -afegeix- la via dels bons digitals creiem que és l’eina adequada per subvencionar una part de l’import dels serveis tecnològics que requereixen les empreses”.
Per la seva banda, Jordi Raubert, assessor TIC de la CECOT, i, juntament amb Pedro Gómez, impulsor d’aquesta MDI, afirma que la proposta presentada s’ha de considerar “com una iniciativa de país i que gràcies a la participació d’entitats públiques i privades garantirà l’èxit del programa”
Del que es tracta, en definitiva, tal i com expliquen Gómez i Raubert, és de definir un conveni de col·laboració que habiliti l’ASEITEC com a agent facilitador per a la realització de diagnòstics basats en el coneixement i l’experiència en processos de TD. L’objectiu és permetre que les pimes, a través de metodologies àgils, puguin dissenyar el seu propi full de ruta en el procés de transformació digital.
Notícies relacionades:
17 de març de 2021 – Pedro Gómez: “Catalunya té definida una estratègia digital però l’empresari no, aquesta és la realitat”
- On 14 maig, 2021