La mobilitat figura com la prioritat màxima en tecnologies digitals
La mobilitat és una de les tecnologies digitals més importants per a les empreses, segons es desprèn de l’informe Accenture Mobility Insights 2014.
Preguntats sobre les seves prioritats digitals per a aquest any, el 43% dels directius enquestats a nivell global van citar la mobilitat com una de les seves dues principals prioritats, mentre que el 68% dels executius espanyols la van incloure entre les cinc màximes prioritats.
La gran majoria (79%) dels participants d’empreses espanyoles considera les tecnologies digitals com una inversió estratègica per créixer i arribar a més clients. De fet, només el 10% de les empreses espanyoles no té una estratègia formal sobre mobilitat. No obstant això, i malgrat aquesta tendència positiva, hi ha una sèrie de mancances estratègiques, operatives i organitzatives que suposen un obstacle a l’hora de fer realitat el potencial de la mobilitat de manera plena. Aquests reptes tenen a veure amb les dificultats per adquirir capacitats mòbils, a l’absència d’indicadors per mesurar la seva eficàcia ia la falta d’inversió suficient per respondre a les prioritats en mobilitat.
De les empreses de tot el món que han aconseguit una rendibilitat superior al 100% de les seves inversions en mobilitat durant els dos últims anys (una de cada deu), més de dos terços asseguren haver adoptat i desplegat amb èxit tecnologies mòbils, davant de només un 45% de les altres empreses. Les companyies d’aquest grup -que l’estudi anomena “líders en mobilitat”- mostren una major tendència a obtenir resultats financers per sobre de la mitjana en el seu sector. També destaquen per tenir plans més ambiciosos, estratègics i globals sobre mobilitat, cosa que es veu reforçat per la participació activa de l’alta direcció en la definició de l’estratègia de mobilitat.
A l’estat espanyol el 31% dels CEO contribueixen a definir l’estratègia de mobilitat i el 44% ha realitzat inversions específiques en tecnologies mòbils per tal d’augmentar la rendibilitat, mentre que un altre 43% ha seguit una agressiva política d’inversió en aquestes tecnologies per considerar-les una part bàsica de la seva estratègia de negoci.
Per als impulsors de l’estudi, l’adopció d’una estratègia global de mobilitat permetrà assolir un nivell de diferenciació competitiva que facilitarà el creixement en, pràcticament, qualsevol sector, sempre que l’estratègia inclogui tots els elements necessaris i contempli la participació dels usuaris, dels directius i els equips de TI.
- On 8 juliol, 2014