La ‘Innovation City’ del Mobile connecta el IOT amb les necessitats quotidianes
La Innovation City del Mobile World Congress mostra des d’aquest dilluns com l’Internet de les Coses (IOT) i la telefonia mòbil poden cobrir les necessitats quotidianes de la societat a través de la innovació i de la tecnologia, així com oferir solucions al canvi climàtic i a la pobresa energètica.
En un espai de 2.000 metres quadrats, la ciutat hiperconnectada que alberga el congrés internacional de telefonia mòbil pretén exposar també les últimes tendències en realitat virtual i l’estat de maduresa del cotxe connectat i autònom.
Dividida en dues ales, la ‘Innovation City’ ha dedicat una zona a solucions per combatre la pobresa energètica i potenciar el desenvolupament sostenible, dues disciplines en què està treballant actualment la companyia KopaGas a Tanzània amb la posada en marxa d’un fogó que es controla amb el telèfon mòbil. L’objectiu és democratitzar la cuina a gas i deixar de banda el carbó i altres energies més contaminants i perjudicials per a la salut, assegurant que la seva implantació millora la vida de les persones i el medi ambient.
En aquest sentit, la companyia qatariana Ooredoo també ha ideat una aplicació per controlar els cultius i facilitar les tasques als agricultors, alertant quan s’han de regar els camps i quan han de recollir les collites perquè es faci malbé la mínima quantitat possible de producte.
La Universitat de St Andrews (Escòcia) ha treballat en la conservació dels mamífers marins i en el seu benestar, creant un xip i una aplicació que permet als investigadors avaluar l’estat de la mar i vigilar foques i lleons marins, entre altres animals.
Totes aquestes innovacions per millorar el dia a dia de la societat i dels animals s’emmarquen en el compliment dels Objectius i metes de desenvolupament sostenible de l’ONU, que compten amb un estand propi a la ‘Innovation City’ en què que mostra als assistents quines iniciatives ajuden a complir aquests objectius.
La coreana KT Corporation ha dissenyat un parell d’abrics que, gràcies a Internet, permeten buscar a persones perdudes en llocs remots com al mig del oceà o a l’interior de la selva.
La companyia nord-americana AT&T també ha mostrat les últimes novetats en tecnologia mòbil per millorar la velocitat i la tàctica en les carreres de Fórmula 1, i ha mostrat un model de cotxe que envia durant cada carrera més de mil dades a la seu central de l’escuderia.
Un robot que toca la bateria de la multinacional xinesa Huawei i atraccions basades en la realitat virtual han completat la ciutat tecnològica, així com altres solucions que pretenen canviar el ‘modus vivendi’ de la societat durant els propers anys amb la telefonia mòbil.
Font de la informació: innovaticias.com
- On 27 febrer, 2017