La Generalitat i el GSMA treballen per a un Mobile presencial del 28 de juny i l’1 de juliol
El conseller delegat de GSMA, organitzadora del Mobile World Congress (MWC), John Hoffman, ha assegurat que prepara un Mobile presencial que tindrà lloc a la capital catalana entre el 28 de juny i l’1 de juliol, i que un 80% de les empreses ja han confirmat la seva assistència. Les administracions catalanes i el Govern central donen suport a la presencialitat de la fira i asseguren que treballen juntament amb l’organització perquè el certamen es dugui a terme en les dates previstes.
L’organització ha assenyalat a l’agència ACN que les persones que participin a la fira o la visitin presencialment a Barcelona hauran de demostrar que han donat negatiu en una prova PCR recent. En aquest sentit, els organitzadors han indicat que s’habilitarà un espai paral·lel on es podran fer proves de covid-19 en compliment amb les regulacions mèdiques.
Coincidint amb l’aniversari de la cancel·lació de l’MWC de l’any 2020 a causa de la pandèmia, Hoffman ha assegurat que anul·lar el certamen va ser la decisió correcta. “Unes 100.000 persones de 200 països haurien vingut a Barcelona, així que estem segurs que salvem vides cancel·lant la fira”, subratlla l’organitzador del Mobile, que admet que allò va suposar una pèrdua d’ingressos per GSMA i va obligar a l’empresa a examinar les seves prioritats i a fer eleccions difícils sobre com treballar i invertir.
Ajudar a la recuperació
Per a la GSMA ara el que és “més important que mai” és ajudar a agrupar la indústria del sector i contribuir a la recuperació financera mundial. En aquesta línia, Hoffman preveu donar més informació sobre com serà el congrés de Barcelona en pròximes setmanes.
L’ús de les tecnologies
El directiu ha valorat com indispensables les tecnologies durant la pandèmia ja que han permès l’accés a serveis vitals com l’atenció mèdica, l’educació, el treball i la comunicació. El món empresarial també ha canviat, atès que les organitzacions han adoptat la feina remot, al mateix temps que les operacions logístiques s’han transformat per portar els productes essencials directament a les llars.
Segons ha explicat el Hoffman, la pròpia GSMA ha evolucionat perquè la sèrie global d’esdeveniments presencials en cinc continents s’ha transformat en la plataforma virtual Thrive. A través d’aquesta la plataforma es connecta a innovadors i líders del món de la tecnologia, governs i empreses per impactar en el procés de canvi i construir un diàleg inspirador. Concretament, durant la segona meitat de l’any 2020, Thrive va congregar més de 28.000 assistents de 196 països de món.
Si voleu llegir la notícia completa: El Periódico de Catalunya, un article de Max Jiménez Botías
- On 13 febrer, 2021