La demanda de talent especialitzat en el sector TIC presenta un creixement interanual del 7,3%
– Els serveis TIC es mantenen com un dels sectors palanca a l’estat espanyol gràcies a la seva capacitat de creació d’ocupació
– La ràtio de facturació per empleat torna a taxes de creixement interanual discretes, un +1,6%
El sector de serveis TIC continua demostrant per què s’ha establert com un dels sectors palanca a l’estat espanyol. Així ho reflecteixen les dades de la creació d’ocupació, que continuen mantenint una tendència de creixement. En l’últim any, la demanda de talent especialitzat ha augmentat un 7,3% entre abril de 2021 i abril de 2022.
Aquesta és una de les principals conclusions de l’últim lliurament del baròmetre mensual TIC Monitor, elaborat conjuntament per VASS i el Centre de Predicció Econòmica, CEPREDE. L’informe també destaca el bon ritme en la contractació laboral, que en, en els darrers 12 mesos, creix una mitjana del 6%.
No obstant això, la ràtio de facturació per empleat torna a taxes de creixement interanual discretes (+1,6%) i ha caigut la tendència alcista que venia caracteritzant els últims lliuraments. Aquesta circumstància no ha passat desapercebuda entre els empresaris del sector de serveis TIC, que, conforme al debat públic sobre la fi de la capacitat de mantenir aquests ritmes de creació d’ocupació, han empitjorat lleugerament les seves expectatives. Encara que segueixen amb un to positiu, cauen respecte al mes anterior, tant a Espanya com a UE-27.
En aquest sentit, l’indicador de clima sobre l’augment de la seva plantilla aconsegueix els +26,8 punts en una escala de -100/+100. El que equival a dir que el 63,4% de les empreses confien en una creació d’ocupació neta, enfront del 36,6% que percep just tot el contrari.
D’altra banda, l’indicador del clima de la facturació empitjora respecte a l’anterior lliurament (+40,8 punts) aconseguint els +24,4 punts en una escala de -100/+100. També aquí es manté el to positiu, amb un 62,2% dels empresaris que auguren un creixement de l’activitat entre els mesos d’estiu.
Efecte estadístic en la facturació
El creixement interanual de l’activitat del sector de serveis TIC, encara que cau respecte a l’indicador del mes passat, se situa en un +9,1%.
La caiguda en el ritme de creixement arrossega és un efecte estadístic, ja que les dades del mes d’abril de 2021 van mostrar en el seu moment un repunt, en mesurar-se contra el primer mes complet de pandèmia, a l’abril de 2020.
- On 19 juliol, 2022