La Cecot demana a l’executiu central més estabilitat en la regulació fiscal
Els constants canvis de normatives provoquen incertesa en les empreses i un descrèdit en el sistema.
No és beneficiós per a l’economia productiva que la regulació fiscal vagi a ritme d’eleccions.
A meitat d’any les empreses van haver d’aplicar la modificació de l’IRPF i ara, a tres mesos de l’entrada en vigor de la reforma de mòduls, tot el treball de preparació previ que han realitzat les empreses, haurà estat una pèrdua de temps.
El servei d’assessorament fiscal i financer de la patronal Cecot va quedar saturat ahir davant la decisió del Ministeri d’Hisenda de prorrogar dos anys més els límits d’exclusió per declarar en el règim de mòduls de l’IRPF, uns límits que havien d’entrar en vigor el gener del 2016 i que ara no s’engegaran fins al 2018.
A través d’una esmena presentada pel grup popular del Senat al projecte de PGE pel 2016, que prosperarà amb tota certesa, el Ministeri d’Hisenda prorrogarà dos anys més els vells límits i posposa al 2018 l’entrada en vigor dels topalls de 125.000 i 75.000 euros, respectivament, prevists en la llei 26/2014 de reforma de l’IRPF.
L’anunci ha generat multitud de trucades de consulta al servei d’assessorament fiscal de la patronal catalana com ja va passar a principis de setembre amb el canvi de tributació per a les Societats Civils a partir de gener de 2016.
La Cecot considera que deixant de banda si la proposta beneficia a les empreses, així com les implicacions que pugui tenir sobre autònoms i microempreses, “és de rebut donar un toc d’atenció al Govern perquè amb tantes anades i vingudes en qüestions normatives, les empreses ja no saben a quines atenir-se”, afirma Enric Rius, assessor fiscal de la Cecot i secretari de l’Autcat.
Per a l’assessor de la patronal catalana “ha arribat un punt en què les empreses i els professionals del sector no es creuen les lleis que es proposen perquè els governs les canvien cada dos per tres”. Rius afegeix, “no pot ser que la regulació fiscal vagi a ritme d’eleccions, haurien de pensar en l’activitat empresarial i en els seus temps d’aplicació”.
El nivell de canvis està sent una constant en els últims anys el que, a criteri de la patronal, genera constants incerteses en el sector empresarial i perjudica l’activitat empresarial.
- On 30 setembre, 2015