La Junta de l’ASEITEC participa a la 20a edició de la Nit de les Telecomunicacions
Una bona representació de l’ASEITEC va assistir a la 20ª edició de La Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica celebrada a l’Auditori de Barcelona la passada nit. Hi van assistir el president de l’ASEITEC, Pedro Gómez i els membres de la junta Josep Baucells, Mercè Jorba i Jordi Llobet. La Nit és el punt de partida de les activitats del sector a Barcelona i la primera trobada de networking de l’any entre professionals, empreses, administració pública, associacions i institucions del sector TIC.
La Nit va ser, també, el marc de lliurament dels Premis Salvà i Campillo, Alan Turing i del Premi d’Honor de La Nit, que cada any convoquen conjuntament l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya. La Nit va ser presidida per Joana Ortega, vicepresidenta de la Generalitat, i va comptar amb la participació de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.
Els Premiats de La Nit
El Premi d’Honor el van concedir a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Telecomunicació de la Universitat Politècnica de Madrid, que commemora enguany els 50 anys de la seva arribada al Campus de Moncloa de la Ciutat Universitària de Madrid.
El Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada es va atorgar a Carles Puente, enginyer de telecomunicació, cofundador i director científic de Fractus, i professor de la UPC. Puente és el principal inventor de l’antena fractal, la petita i potent antena dels mòbils i que avui dia està present a la majoria de telèfons i ‘smartphones’ d’arreu del món.
El Premi Alan Turing al CIO de l’Any va destacar la tasca professional de Carles Abarca, CPIO –Chief Process and Information Officer- de Banc Sabadell. Abarca ha liderat amb èxit l’estratègia tecnològica del banc: transformació de serveis, integració d’entitats bancàries, virtualització d’escriptoris, mobile apps, xarxes socials, etc.
Pel que fa al Premi Salvà i Campillo al Jove Emprenedor, el reconeixement va ser per a Tomas Diez, director de Fab Lab Barcelona i cofundador de la plataforma Smart Citizen, que connecta dades, persones i coneixement.
El Premi Alan Turing al Compromís Social va concedir-se a Guttmann NeuroPersonalTrainer®, plataforma de Telerehabilitació Cognitiva impulsada per la Fundació Institut Guttmann juntament amb l’empresa ICA Informática y Comunicaciones Avanzadas, que permet oferir tractaments personalitzats a persones amb problemes cognitius derivats de diferents afectacions neurològiques amb la supervisió contínua de professionals experts.
Per últim, es van fer tres reconeixements especials: a l’Ajuntament de Barcelona, pel projecte Vincles BCN; la Salle Campus Barcelona-URL, en motiu del 50è aniversari de la posada en marxa de la primera escola de Telecomunicacions de Catalunya; i a Hispasat, que commemora enguany els seus 25 anys d’història.
- On 27 febrer, 2015