17 d’octubre – #èTIC 2016
Data: 17/10/16
Hora: de 17:15 a 19:30h
Lloc: Antiga Fàbrica Damm (Carrer del Rosselló, 515, Barcelona)
Organitzador: Generalitat de Catalunya
Inscripció
Tota tecnologia, producte de l’enginy i la necessitat de l’home, segueix unes lògiques i respon a uns requeriments que, no necessàriament, prioritzen criteris ètics. Les conseqüències finals d’aquestes noves tecnologies, podrien resultar contràries al benestar i millora de la qualitat de vida de les persones.
Internet, en aquest sentit, no ha estat una excepció. A més, ha estat i està en una continua evolució i a una velocitat fins ara mai vista. La reflexió i l’anàlisi no sempre poden anar de la mà de la velocitat i és necessari buscar aquests espais que ens permetin saber si els beneficis d’aquestes avenços compensen els possibles impactes negatius que produeixen.
La transformació de les ciutats, ja sigui sota el paraigües de les anomenades Smart Cities, les ciutats col·laboratives, les ciutats participatives, etc.; ha de ser una raó per revisar i qüestionar, si cal, tots aquests nous models que són, en bona part, conseqüència de l’impacte de la tecnologia.
P R O G R A M A
17.15h Recepció d’assistents
17.30h Benvinguda
A càrrec del secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró
17.40h La transformació de les ciutats a l’era digital
A càrrec de Susana Finquelievich, arquitecta sociòloga, analista dels impactes socials de les TIC, autora del llibre “I-Polis, las ciudades en la era de Internet”
18.40h Tranformació digital i ètica: aliança o utopia?
Genís Roca, soci-president Roca-Salvatella, expert en transformació digital
Artur Serra, director adjunt de la Fundació i2CAT i director d’investigació de Citilab a Cornellà del Llobregat.
Modera Ricard Faura, cap del servei d’Inclusió i Capacitació Digital de la Generalitat de Catalunya
19.30h Refrigeri
- On 16 juliol, 2016