El MINECO destinarà 51 milions d’euros per impulsar l’emprenedoria digital femenina
El Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, MINECO, destinarà fins a 51 milions d’euros en els pròxims tres anys a impulsar l’emprenedoria digital femenina, a través de la línia de finançament ENISA Emprenedores Digitals.
Amb aquesta proposta es vol impulsar, a través del finançament, projectes d’emprenedoria digital femenina i reduir la bretxa de gènere existent en aquest àmbit.
La línia ENISA Emprenedores Digitals està dirigida tant a empreses de nova creació com aquelles que estiguin considerant un projecte de consolidació, creixement o internacionalització.
La posada en marxa d’aquesta nova línia té com a objectiu afavorir els projectes empresarials promoguts per una o diverses dones que ostentin una posició rellevant de lideratge o de poder dins de la societat: en l’accionariat, en l’òrgan d’administració o formant part de l’equip directiu.
Es tracta que les empreses l’activitat de les quals sigui el desenvolupament i comercialització d’eines tecnològiques innovadores, com les que, pertanyent a qualsevol sector (no necessàriament tecnològic), estiguin immerses en un procés d’adaptació a les noves tecnologies, a fi de millorar o augmentar la seva competitivitat i eficiència, comptin amb el finançament necessari.
Préstecs participatius
L’instrument financer, gestionat a través de ENISA, és el préstec participatiu, amb imports entre els 25.000 i 1.500.000 d’euros, que no exigeix més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent.
Les empreses hauran de tenir el seu domicili social a Espanya i presentar projectes empresarials viables tècnica i econòmicament, així com tenir un model de negoci innovador, nou o amb clars avantatges competitius.
Empreses com Oblumi, Holaluz, We llauri Knitters, Lefrik, Marsi Bionics, Agróptima o Biohope, entre moltes altres, són una mostra d’alguns dels casos d’emprenedoria femenina finançats per ENISA en les seves etapes inicials o en successives fases d’expansió, que compten amb excel·lents trajectòries.
La realitat és que la participació de dones en empreses emergents de base tecnològica és encara baixa, i segons les últimes dades disponibles tan sols el 15,6% de les startups espanyoles van ser fundades per dones. Aquest és un dels grans objectius de l’estratègia Espanya Digital 2025, així com del Pla de Digitalització de Pymes i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència en els quals s’emmarca aquesta nova línia de finançament.
Presentació de sol·licituds oberta fins el 31/12/2023
Consulta aquí tota la informació i l’accés a la sol·licitud
- On 1 desembre, 2021