El Departament de Cultura impulsa una línia de finançament d’1,5 milions per a empreses de continguts i serveis digitals interactius
L’ICF gestionarà la línia que s’estructurarà mitjançant préstecs participatius
L’objectiu és facilitar l’activitat i donar suport financer als emprenedors culturals digitals en les fases inicials dels seus projectes
El Departament de Cultura impulsa una línia de finançament d’1,5 milions d’euros per a empreses de nova creació (fins a un màxim de 4 anys d’antiguitat) en l’àmbit dels continguts i serveis digitals interactius culturals.
L’objectiu d’aquesta nova línia és facilitar l’activitat i donar suport financer als emprenedors en les fases inicials dels seus projectes i respon a l’alt potencial de creixement del sector de negocis digitals culturals relacionats amb el desenvolupament d’aplicacions, videojocs i/o plataformes de consum o distribució de béns i productes en línia.
A aquests efectes, l’Institut Català d’Empreses Culturals ha signat un conveni de col·laboració amb l’Institut Català de Finances per tal de que gestioni aquesta línia de finançament que s’estructurarà mitjançant préstecs participatius d’entre 40.000 i 200.000 euros, fins a un màxim de 5 anys amb 2 anys de carència inclosos. L’ICF gestionarà la tramitació i formalització d’aquests préstecs participatius. Les empreses poden sol·licitar aquest finançament a través del web www.icf.cat a l’apartat “Demana un ICF”.
El préstec participatiu
El préstec participatiu és un instrument financer que proporciona recursos a llarg termini sense interferir en la gestió de l’empresa. El seu principal avantatge resideix en el fet que és una font de finançament a llarg termini per a la societat i no suposa l’entrada de cap soci aliè, ni cap dilució de l’estructura de propietat de la societat.
Les principals característiques del préstec participatiu, que el diferencien d’altres eines financeres, són:
– El tipus d’interès és variable segons l’activitat (resultats) de l’empresa prestatària
– Els interessos són despeses deduïbles a efectes fiscals
– El rang d’exigibilitat està subordinat a qualsevol altre crèdit o obligació prestatària
– Es consideren patrimoni net
– En el supòsit d’amortització anticipada s’han d’ampliar els Fons Propis
– Es poden concedir sense necessitat d’exigir una garantia
- On 13 juny, 2014