L’ATI i l’ASEITEC firmen un conveni de col·laboració per impulsar el sector TIC català
La manca de personal qualificat en noves tecnologies farà que 85.000 llocs de treball quedin sense cobrir a España aquest any.
El conveni inclou la col·laboració amb l’Institut Obert de Catalunya (IOC) perquè els seus estudiants puguin fer pràctiques a les empreses membres de l’ASEITEC
Un dels objectius del conveni és el de millorar l’ocupabilitat dels professionals i l’accés de les empreses als perfils que es precisen
El president de l’Associació d’Empreses d’Informàtica i Tecnologies de la Comunicació de Catalunya (ASEITEC), Pedro Gómez, i el president de l’Associació de Tècnics d’Informàtica (ATI), Dídac López, han firmat un conveni de col·laboració amb la intenció de millorar l’ocupabilitat dels professionals i l’accés de les empreses als perfils que necessiten.
Les empreses del sector tenen moltes dificultats per trobar el perfil especialitzat en desenvolupament d’aplicacions, en eines de Big Data o en escolta social, fins el punt que hi ha empreses que obren centres en altres països perquè no troben aquest “talent” a Espanya. El repte és, doncs, continuar impulsant aquest sector perquè en els països de la Unió Europea no es podran cobrir uns 900.000 llocs de treball relacionats amb la Tecnologia de la Informació i la Comunicació per falta de personal qualificat, dels quals 85.000 pertanyen a Espanya.
Amb el conveni signat per l’ATI i l’ASEITEC, les dues entitats pretenen aconseguir un major grau d’enteniment entre les parts i així poder impulsar el sector TIC català. El conveni inclou, entre d’altres, facilitar a l’ASEITEC els serveis de la Borsa de Treball de professionals de l’ATI i facilitar que tots els treballadors de les empreses de l’ASEITEC puguin formar part de l’Associació de Tècnics d’Informàtica en qualitat de soci convidat durant aquest 2015. A més, el conveni també inclou la col·laboració amb l’IOC perquè els seus estudiants puguin fer pràctiques a les empreses que conformen l’ASEITEC.
El president de l’ASEITEC està convençut que l’acord amb l’ATI ajudarà a la competitivitat de les empreses associades en un nou context econòmic i empresarial tant canviant com l’actual, “i procurarem generar noves oportunitats derivades del cloud, els big data o les smartcities, amb professionals orientats a aquestes tendències de futur i fruit de la col·laboració entre empreses, emprenedors i professionals”.
Durant la signatura, Gómez també ha destacat que ATI és una associació de professionals informàtics de llarga trajectòria i “un referent en l’economia digital de Catalunya”. Tenint en compte la manca de professionals en el sector de les TIC, “l’acord és una aposta més per adaptar-nos als nous escenaris de futur que ens estan portant a una economia orientada a proporcionar serveis i productes digitals”. L’ASEITEC vol superar, així, el repte de formar i trobar professionals en el sector per als propers anys.
Dídac López, president de l’ATI ha remarcat que el “nostre paper com a associació ha de ser el de connector en un context canviant i en un sector TIC en constant evolució”. Per a López, l’ATI ha de facilitar als seus associats els màxims recursos disponibles per ajudar-los en la seva progressió professional i ha afegit que la signatura d’aquest conveni ens permet oferir eines que van en aquesta direcció de millora continua, “doncs aproparem els nostres membres a la realitat del món empresarial TIC català contribuint a què coneguin les necessitats del mercat laboral, i puguin adaptar-se a aquestes potenciant la seva ocupabilitat”. “L’acord amb l’ASEITEC ens permet seguir treballant perquè l’impacte social i econòmic de les TIC sigui un motor de creixement de la societat”, conclou López.
- On 22 abril, 2015