CatLabs busca actors que facin innovació social digital a Catalunya
El programa CatLabs busca la complicitat dels Punt TIC per identificar agents que fan innovació al territori i que puguin estar interessats en formar part d’aquesta xarxa. Els mesos de febrer i març de 2017 s’organitzaran 7 trobades territorials per donar a conèixer el programa.
El Govern de la Generalitat va aprovar el passat 8 de novembre el programa CatLabs, per reforçar el potencial existent al territori en matèria d’innovació social digital i col·laborativa i donar-li visibilitat.
L’objectiu de CatLabs és buscar complicitats i promoure la col·laboració entre els actors locals (administracions, empreses, entitats públiques i privades) que tenen projectes en matèries com les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), la robòtica, la indústria dels drones, el coworking, la fabricació digital (fablabs, makers, ateneus), etc. Fruit de les seves sinergies podrien sorgir a curt/mig termini iniciatives similars als projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT), que comptarien amb el suport del programa a l’hora d’accedir a finançament europeu.
Trobades territorials
Per començar a treballar, durant els propers mesos de febrer i març de 2017 s’organitzaran set trobades, una a cada Delegació del Govern de la Generalitat, amb l’objectiu d’explicar als Punt TIC amb detall el programa i connectar-vos amb altres agents que fan innovació. Ara com ara, estan confirmades les següents trobades:
8 de febrer: Lleida
15 de febrer: Pirineus (Tremp)
22 de febrer: Girona
1 de març: Catalunya Central (Manresa)
8 de març: Terres de l’Ebre (Tortosa)
15 de març: Tarragona
22 o 29 de març: Barcelona
Totes les trobades es faran a la Delegació del Govern de la Generalitat a cadascuna d’aquestes poblacions.
Per suggerir entitats o projectes que puguin formar part del projecte, cal enviar un correu electrònic als tècnics de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital:
Mònica Acebo: macebo@gencat.cat
Susana Morillas: smorillas@gencat.cat
Ricard Benítez: ricard.benitez@gencat.cat
Teixir una xarxa de col·laboradors
El principal objectiu del programa és teixir una xarxa d’actors locals que tinguin projectes en TIC, robòtica, drons, coworking o fabricació digital, entre d’altres, perquè puguin col·laborar entre ells.
La voluntat és que els participants creïn sinèrgies que permetin tirar endavant noves iniciatives d’especialització i competitivitat territorial (PECT), que tindrien el suport de CatLabs per accedir a finançament europeu.
- On 10 gener, 2017