Barcelona i Catalunya compten amb la 2a millor estratègia d’Europa per captar inversions d’àmbit tecnològic
L’informe també apunta que Barcelona ocupa la 8a posició a tot Europa i la 1a del sud d’Europa com a ‘tech city of the future
La divisió fDi Intelligence del grup ‘Financial Times’ conjuntament amb The Next Web –un dels mitjans i empreses d’intel·ligència de referència europea en l’àmbit de la tecnologia i les startups- destaquen que Barcelona i Catalunya compten amb la 2a millor estratègia d’Europa per captar inversions estrangeres d’àmbit tecnològic, només per darrere de Londres i per davant de ciutats com Berlín o Amsterdam.
És una de les conclusions de l’informe ‘Tech Cities of the Future’, que analitza una setantena de localitzacions d’Europa per determinar les ciutats amb més potencial pel que fa a l’atracció internacional d’inversions tecnològiques i amb ecosistemes de startups. Pel que fa a Barcelona & Catalunya, l’informe subratlla la presència de 1.500 startups a Catalunya, la celebració d’esdeveniments com el Mobile World Congress així com l’existència del 22@, el Pier01, parcs científics i universitats.
Així, fDi Intelligence i The Next Web analitzen indicadors vinculats al potencial econòmic, la innovació, la captació d’inversió estrangera, la rendibilitat, l’ecosistema de startups i l’estratègia per atreure noves inversions. En aquest sentit, l’informe conclou que Barcelona ocupa la 8a posició a tot Europa i la 1a del sud d’Europa com a ‘tech city of the future’, per davant de ciutats com Madrid, Estocolm, Frankfurt o Munich. Encapçalen la classificació Londres, París i Dublín.
Empreses tecnològiques i startups
Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha a Catalunya 1.369 empreses estrangeres tecnològiques (dades 2019), un 21% més que l’any anterior, que es dediquen majoritàriament als àmbits de les TIC, la indústria 4.0, la biotecnologia, l’electrònica, la salut i equipaments mèdics, les smart cities, els continguts digitals i audiovisuals, el mobile, els videojocs i l’R+D. Per països, destaquen les empreses dels Estats Units (22%), Alemanya (18%), França (14%) i Regne Unit (14%). De fet, d’acord amb les dades d’fDi Markets, el 2019 s’ha registrat un volum de 493 milions d’euros d’inversió estrangera d’àmbit tecnològic, una xifra que ha crescut un 18% amb relació a l’any anterior.
Pel que fa a les empreses emergents, actualment a Catalunya (dades 2019) hi ha 1.500 startups, un 38% més que fa tres anys, que ocupen 16.900 treballadors, segons un estudi d’ACCIÓ. El 19% dels treballadors d’aquestes empreses emergents són estrangers, un 15% en el cas dels fundadors. L’estudi també apunta que el 64% de les empreses emergents catalanes treballen amb tecnologies vinculades a la indústria 4.0, sobretot en els camps del cloud computing, el big data, l’internet de les coses (IoT), la intel·ligència artificial i els sistemes integrats.
- On 6 juliol, 2020