ACCIÓ destina 2 milions d’euros a l’impuls de 20 startups ‘deeptech’ en fases inicials
ACCIÓ destina aquest 2023 un pressupost de 2 milions d’euros per a l’impuls de startups tecnològiques i deeptech. Es tracta d’una nova convocatòria dels ajuts Startup Capital, que enguany s’han concedit a 20 empreses emergents que rebran ajuts directes de fins a 100.000 euros cadascuna per finançar les fases inicials dels seus projectes, les més crítiques.
Startups seleccionades
Les startups seleccionades enguany són: Artificial Intelligence Massive Screening; Dipneo, Distinkt; Ecomemb; Higia AI; Medbrain; Medchem Farma; Nanobots Therapeutics; Nanochronia; Nanodecal; Neatsight; Nocturna Therapeutics; Pack2Earth; Pickle Analytics; Polarimetrics; Tesai Care; Theker Robotics; Virmedex; Vicer.AI; Ysotope Theranostics. Aquestes empreses emergents basen els seus productes i serveis en coneixements científics i tecnològics resultat de processos de recerca i desenvolupament que tenen un potencial transformador. Es dediquen majoritàriament a àmbits tecnològics com la salut del futur (35%), la salut digital (25%), la manufactura avançada (20%), la digitalització (10%) i les solucions per al planeta del futur (10%).
Els ajuts Startup Capital, de concurrència competitiva, es dirigeixen a empreses emergents de base tecnològica amb menys de 18 mesos de vida, fundades per emprenedors que controlin la majoria del seu capital i que, fins a la sol·licitud de l’ajut, no hagin rebut un finançament previ superior als 250.000 euros. Específicament, l’ajut consta, d’una banda, de 99.000 euros que s’han de destinar a despeses de personal, de sol·licitud o manteniment de patents, de material o d’equipament, o a la contractació de serveis, entre d’altres; a més de 1.000 euros per a l’obtenció d’assessorament d’un mentor acreditat per ACCIÓ.
Deeptech Bootcamp
D’altra banda, per primera vegada, aquest any, el programa Startup Capital inclou un programa de formació, el Deeptech Bootcamp, organitzat en tres blocs: management, product market fit i finançament. Aquest nou programa de formació s’emmarca en l’acompanyament que ofereix ACCIÓ a les startups deeptech beneficiàries de l’ajut per connectar-les i ajudar-les a validar la seva proposta de valor per trobar nou finançament. El bootcamp acabarà amb una sessió on les startups donaran a conèixer els seus projectes davant de fons d’inversió especialitzats en deeptech.
Des de la primera convocatòria d’aquests ajuts, l’any 2017, l’Startup Capital d’ACCIÓ ha donat suport a 152 empreses emergents deeptech catalanes per impulsar el seu creixement. En el conjunt de les convocatòries, el programa ha destinat 12,4 milions d’euros en ajuts per impulsar el creixement d’aquestes startups Precisament, el darrer any l’Startup Capital d’ACCIÓ va augmentar la seva dotació passant d’ajuts de 75.000 a 100.000 euros per empresa, coincidint amb un canvi d’enfocament del programa per centrar-se específicament en l’impuls de startups deeptech.
Notícies relacionades
17 d’abril – Presentació de la nova convocatòria dels ajuts Startup Capital
EN LÍNIA – 15.30 a 16.45 h – Connecta’t a aquesta sessió per informar-te sobre la nova convocatòria 2023 i coneixeràs tots els requisits per poder accedir a l’ajut.
- On 20 setembre, 2023