31 de maig – Masterclass Cap a la fàbrica intel·ligent. Què pot fer la IA?
Data: 31 de maig de 2023
Hora: de 15.30 h a 17.00 h
Format i idioma: En línia – Castellà
INSCRIPCIONS
El CIDAI com a responsable del node d’intel·ligència artificial del projecte europeu DIH4CAT, juntament amb Eurecat i Tecnalia, partícips del projecte europeu AIREGIO, ens presentaran tendències, aplicacions i casos d’èxits de l’ús de les tecnologies de les dades i la intel·ligència artificial en el procés manufacturer industrial.
La sessió serà impartida en dos grans blocs. El primer estarà orientat al marc contextual de les aplicacions d’aquestes tecnologies i el segon a l’explicació d’un cas pràctic. Dirigida a perfils tècnics i de negocis del sector industrial que tenen proximitat a les aplicacions d’aquestes tecnologies.
Ponents
Roger Calaf i Ferré, Technology Consultant & Lecturer en Eurecat
Doctor en anàlisi geogràfica amb l’ús de tecnologies avançades (UAB) i Màster en Gestió Innovadora (UB). Actualment, i des dels últims 6 anys, treballa a Eurecat, com a consultor tecnològic dins de l’Equip d’Ecosistemes i Polítiques d’Innovació. Durant la seva primera etapa en Eurecat (2017-2021) actuava com a promotor tecnològic dins del departament d’Innovació Turística en la unitat de recerca de mercats. Combina aquesta activitat laboral amb la docència universitària a l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB.
Fernando Boto, Senior Data Scientist, Industry and Mobility Unit a Tecnalia
Enginyer Informàtic (2001) i Dr. en Informàtica (2006) per la Universitat del País Basc (UPV-EHU) amb la seva tesi sobre Digitalització de Documents i Reconeixement Òptic de Caràcters. Té experiència de més de 20 anys en el desenvolupament de projectes d’R+D finançats pel Govern Basc, Espanya i Comissió Europea. Ha treballat com a investigador en la UPV-EHU (2001-2005) i en Vicomtech (2005-2010). Al juliol de 2010 comença en Tecnalia on centra la seva activitat en el desenvolupament d’aplicacions intel·ligents per al sector industrial usant tècniques d’intel·ligència artificial i Aprenentatge Màquina. La seva especialitat investigadora se centra en el Control Intel·ligent de processos, Eficiència Energètica i Planificació/Optimització de Recursos. Ha publicat diversos articles científics, tots ells en congressos i revistes internacionals. Compagina la seva labor en Tecnalia amb l’activitat docent en col·laboracions amb UPV-EHU i Deusto.
Francisco Fernández, Data Scientist & Researcher a Eurecat
Investigador en la unitat Applied Artificial Intelligence (AAI). Llicenciat en Física a la Universitat de Barcelona. Va estudiar el Màster en Modelització per a la Ciència i l’Enginyeria a la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un TFM dedicat a la predicció del risc de pacients COVID mitjançant Xarxes Bayesianes.
En els últims temps ha treballat en projectes d’anàlisis de dades, forecasting de temperatures per a instal·lacions de climatització, i visió per computador per a la indústria minera, utilitzant tant eines de Machine Learning clàssic com a Xarxes Neuronals profundes.
Programa
Benvinguda
Marco Orellana, Manager Oficina Tècnica del CIDAI
Introducció AIRegio
Roger Calaf i Ferrer, Technology Consultant & Lecturer en Eurecat
Cap a la fàbrica intel·ligent. Què pot fer la IA?
Fernando Boto, Senior Data Scientist, Industry and Mobility Unit a Tecnalia
- Què és la IA?, desmitificació strong/weak AI.
- Principals aplicacions.Machine Learning, Deep learning, aprenentatge supervisat / no supervisat.
- 4a revolució. Usos en indústria: Manteniment predictiu i prescriptiu, inspecció de qualitat, optimització per a control de processos i planificació
- Reptes per a l’adopció de la IA: automatització i democratització. Imbricar coneixement de domini.
DICAMI. Digitalització i calibratge avançat de sistemes de mesurament amb sensors de microones.
Francisco Fernández, Data Scientist & Researcher en Eurecat
- Generar un sistema de control capaç de memoritzar les diferents respostes elèctriques del sensor en funció de les matèries que componen l’aliment, i predir la resposta del sistema en funció dels calibratges emmagatzemats.
- On 27 abril, 2023