18 de gener – Aplicació del concepte Artifact-Centric al disseny de sistemes d’alta variabilitat
Organitzat per FIB Alumni
L’observació, basada en models, del comportament dels sistemes complexos. Aplicació del concepte ‘artifact-centric’ al disseny de sistemes d’alta variabilitat
Dia: dimecres 18 de gener de 2023
Lloc: Sala d’Actes Manuel Martí Recober de la FIB (edifici B6, planta baixa)
Hora: 19.00 h
El seminari tindrà lloc el dimecres 18 de gener de 2023 a les 19.00 h, a la Sala d’Actes Manuel Martí Recober de la Facultat d’Informàtica de Barcelona, edifici B6 del Campus Nord UPC, planta baixa i tindrà una durada aproximada d’1h 30min.
Mentre que l’objectiu del Digital Twin seria correlacionar un producte modelat amb el seu actiu “real”, aquesta aplicació no s’ha utilitzat fins ara per a serveis complexos, creats amb sistemes software.
A més, la modelització i l’automatització del comportament d’aquests sistemes en el temps presenta un repte, a causa de la seva variabilitat i, per tant, requereix una modelització més avançada que la proporcionada pel BPMN seqüencial. Aquesta modelització, descrita per primer cop el 2003, està centrada en dades (Artifact-Centric), que la mateixa UPC estudia des de l’inici de la passada dècada.
Durant la sessió tindràs l’oportunitat de saber com es poden aplicar tècniques de modelatge per a:
- detectar les jerarquies de sistemes,
- modelar processos d’alta variabilitat, i
- gestionar-ne els comportaments emergents.
La ponent
Sylvia Díaz-Montenegro, llicenciada en informàtica per la Facultad de Informática de la Universidad Politécnica de Madrid (FI-UPM), col·laboradora de la UPC a l’estudi de processos Artifact-Centric, CEO de Balandra Software reconegut per Gartner el 2015 com la primera plataforma comercial de gestió de processos amb enfocament Artifact-Centric.
INSCRIPCIONS
Les places són limitades i cal registrar-s’hi. Els socis poden portar un acompanyant i tindran preferència en l’assignació de places.
Inscripció socis
Inscripció no socis
- On 10 desembre, 2022